Värdering Basic (för internt bruk)

9 000 kr + moms

Vår Värdering Basic (för internt bruk) är vår enklaste företagsvärdering. Till skillnad från våra främsta konkurrenter på marknaden görs denna värdering helt manuellt och inte av en algoritm i en dator.

 • Analys av balansräkning, resultaträkning och individuella uppgifter
 • Säker betalning med kort eller Swish
 • Leverans inom 1-3 arbetsdagar
 • Standardiserad värderingsmodell
 • Passar mindre företag med omsättning mellan 1 mkr och 10 mkr
 • Lämplig för interna syften, inte bodelning eller (potentiell) tvist
 • OBS – Personlig rådgivning ingår ej i detta paket
Värdering Basic

Beställ Värdering Basic

Vår Värdering Basic är vår enklaste företagsvärdering. Till skillnad från våra främsta konkurrenter på marknaden görs denna värdering helt manuellt och inte av en algoritm i en dator.

En oberoende expert värderar företaget utifrån de uppgifter som finns hos Bolagsverket och eventuella uppgifter som du själv lämnar i samband med beställningen.

Vänligen notera att ingen personlig konsultation eller rådgivning ingår. Önskar du det ber vi dig välja Skräddarsydd Värdering istället. Däremot är du välkommen att ställa skriftliga frågor i samband med beställningen vilka vi svarar på som del av leveransen.

Då passar Värdering Basic :

 • För internt bruk i företaget
 • För mindre företag med omsättning på 1-10 miljoner kronor
 • Om du är nyfiken på vad ditt bolag kan vara värt
 • Som inputs till diskussioner om olika strategiska alternativ för företaget

OBS – Denna värdering passar inte som beslutsunderlag vid bodelning, tvist eller andra domstolsärenden.

Så fungerar Värdering Basic:

 1. Beställ företagsvärdering – Du beställer en företagsvärdering online här på företagsvärdering.com
 2. Betala – Säker betalning med kort eller Swish
 3. Skicka inputs – Efter betalning får du svara på några få frågor. De fungerar som komplement till de uppgifter som finns hos Bolagsverket
 4. Vi värderar ditt företag – En av våra professionella företagsvärderare sätter igång med värderingen
 5. Leverans – Vi levererar din företagsvärdering som en PDF inom 1-3 arbetsdagar

Krav för att vi ska kunna utföra värderingen:

 • Minst tre registrerade bokslut hos Bolagsverket

Ifall du vill inkludera preliminärt bokslut i analysen hänvisar vi dig till Skräddarsydd Värdering.

Har du frågor om värderingen? Vänligen mejla info@företagsvärdering.com

Här hittar du våra allmänna köpevillkor för denna tjänst. Harvedge AB 559420-4561

Vanliga frågor om våra företagsvärderingar

En professionell företagsvärderare utför värderingen utifrån de resultatrapporter och balansräkningar som finns hos Bolagsverket. Dessutom tas hänsyn till de uppgifter som du skickar in i samband med beställningen. Därmed får du en värdering som är mycket mer nyanserad än de automatiska värderingar som erbjuds på nätet. Beställer du Skräddarsydd Värdering kan dessutom intervju, företagsbesiktning, rådgivning med mera ingå.

Vi levererar vår Värdering Basic inom 2-5 arbetsdagar efter beställning. Leveranstid för Skräddarsydd Värdering beror på omfattningen men i de flesta fall kan den levereras inom 7-10 arbetsdagar, ibland snabbare.

Din företagsvärdering levereras i form av en PDF till den mailadress som du anger i samband med beställningen.

Alla våra företagsvärderingar visar det uppskattade dagsaktuella värdet (aktievärde) på det aktiebolag som värderas i form av totalt värde och pris per aktie. Dessutom bifogar vi balansräkning och resultaträkning samt viktiga nyckeltal. Beställer du Skräddarsydd Värdering specificeras vad som ingår i offerten.

Till skillnad från andra företagsvärderingar online som kostar ungefär lika mycket är våra värderingar inte automatiska / maskinella. Det är en professionell företagsvärderare som utför jobbet, vilket ger ett mer rättvisande värde på bolaget. Därför behöver du vänta några dagar på rapporten.

Vi ber dig beskriva företagets verksamhet och anledning till att värderingen görs. Du har också möjlighet att ange ytterligare aspekter som kan påverka värderingen, exempelvis information om löner och anläggningstillgångar.

Företagsvärdering.com erbjuder värdering av alla typer av företag, oavsett om det är ditt bolag eller ett företag du är intresserad av att köpa. Det måste finnas minst tre årsbokslut hos Bolagsverket för vår Värdering Basic. För Skräddarsydd Värdering går även kortare historik bra eftersom vi kan tillämpa alternativa värderingsmetoder med den tjänsten.

Vår Värdering Basic kostar 9000 kronor plus moms. Vår tjänst Skräddarsydd Värdering är mer omfattande och kostar därför mer. Den utför vi efter en offert som anpassas efter dina behov.

Individuell rådgivning ingår endast i Skräddarsydd Värdering (när det avtalats). I Värdering Basic ingår inte rådgivning. Däremot erbjuds du att ställa specifika frågor i samband med att du ger oss inputs, vilka du får svar på inom ramarna för värderingen.